Kvasená zelenina regeneruje črevá a zlepšuje trávenie.
Je výborný nástroj na chudnutie, keďže potláča neprimeranú chuť na sladké.
Obnovuje a vytvára zdravú črevnú mikroflóru po užívaní antibiotík.
Pri fermentácii zeleniny sa zachovávajú všetky vitamíny a minerály a navyše je obohatená o zdraviu prospešné probiotické kultúry.
Medzi ďalšie benefity patrí posilnenie imunity, podpora krvotvorby, lepšia využiteľnosť živín a veľa iných.
Recept na kvašáky
Očistíme a nachystáme 2 kg rôznej zeleniny.
Tu v recepte je použitá:
Mrkva - 550 g
Reďkovka - 250g
Cuketa - 700g
Kaleráb - 500g
Všetku zeleninu nastrúhame na hrubom strúhadle, ja som použil kuchynský mixér.
K nastrúhanej zelenine pridáme lyžičku soli a necháme cca hodinu odstáť, kým zelenina pustí šťavu.
Potom ju natlačíme do kvašáka.
Necháme na teplom mieste 4 až 6 dní kvasiť.
Vďaka kvasenej zelenine si vybudujete zdravú črevnú mikroflóru a budete mať zásoby vitamínu C. Svojmu telu dodáte vitamíny, minerály a enzýmy. Výborná ako príloha.
Vyskúšajte:
Ak sa Vám článok páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
komentáre